RECEPT: Geroosterde tomatensoep met basilicum
In de categorie simpel en goddelijk heb ik vandaag een verrukkelijke tomatensoep achter de kiezen, gemaakt van zelf gekweekte tomaten.
Wat heb je nodig?
- Een 20-tal tomaten
- 2 grote uien
- Een halve bol knoflook
- Keltisch zeezout
- Zwarte peper
- 4 takjes verse rozemarijn
- 1 el verse oregano
- 1 l water
- 1 el (zelfgemaakt) groentenbouillonpoeder
- Een handje verse basilicum
Aan de slag!
Halveer de tomaten, snijd ze kruiselings in en leg ze op een bakplaat. Snijd de uien en knoflook in reepjes en verdeel de stukjes over de tomaten. Leg een paar takjes rozemarijn op de tomaten en kruid met flink wat peper en zeezout. Zet de bakplaat 25-30 minuten in de oven op 180°C. Haal de bakplaat ui de oven en stort de tomaten in een grote pan. Je kunt ook eerst het vel van de tomaten verwijderen, als je dat fijner vindt. Voeg een liter water en een eetlepel bouillonpoeder bij de tomaten en breng aan de kook. Zet na 5 minuten het fornuis uit en pureer de soep met de staafmixer. Kruid – indien nodig – af met peper en zeezout en strooi er verse basilicum overheen. Heb je door dit recept zin gekregen in soep? Kijk dan ook eens naar dit heerlijke recept voor Kastanjesoep met eekhoorntjesbrood.
Geef een reactie